przez Jacek 52 » Czw Cze 11, 2009 6:56 pm
Witam. Jestem tutaj po raz pierwszy, ale liczę, że uzyskam pomoc. Otóż w ubiegłym roku nabyłem kajak Hudson firmy Sevylor. Preferuję głównie kajakarstwo rekreacyjne. Kajak był 10 razy na wodzie. Początkowe wrażenia pozytywne, stabilny, szeroki, bezpieczny. Miękkie burty podnoszą komfort , można się spokojnie opalać wygodnie położywszy się w nim na środku jeziora. Ale... W kajaku zaczęła się pojawiać woda. Po 10 minutach pływania praktycznie siedzenie było zalane wodą. Po szczegółowych oględzinach nie stwierdziłem uszkodzenia poszycia ( jest naprawdę mocne), ustaliłem za bardzo prawdopodobne że woda dostawała się do kajaka taśmą wzmacniającą poszycie burty i dna. I to w dodatku tylko z jednej burty. Kajak wymieniono mi na gwarancji na nowy, ale po pierwszym pływaniu znowu mam wodę w kajaku. Jest jej mniej, pogoda się załamała i nie mogę jednoznacznie powiedzieć czy to z wioseł ( był silny wiatr), czy znowu podobny problem. Będę sprawdzał to dalej. Mam zatem pytanie - czy ktoś miał podobne problemy z Hudsonem? Nie wiem, czy to jest jego właściwość, czy wada egzemplarza. Ale w dwóch kajakach z różnych partii to chyba mało prawdopodobne. Wprawdzie jest to produkt made i china ( kupiony w makro) , ale wydaje się to mało prawdopodobne. Jeśli ktoś ma doświadczenia z Hudsonem, proszę o podzielenie się ze mną opinią na jego temat.