morze wczasy nad morzem mazury wczasy na mazurach kajaki forum kajakarskie

Pytanie dotyczÄ…ce kajaka Sevylor Hudson

Chcesz kupić własny sprzęt? Nie wiesz jaki sprzęt wybrać? To forum jest dla Ciebie.

Moderator: Admin

Pytanie dotyczÄ…ce kajaka Sevylor Hudson

Postprzez Jacek 52 » Czw Cze 11, 2009 6:56 pm

Witam. Jestem tutaj po raz pierwszy, ale liczę, że uzyskam pomoc. Otóż w ubiegłym roku nabyłem kajak Hudson firmy Sevylor. Preferuję głównie kajakarstwo rekreacyjne. Kajak był 10 razy na wodzie. Początkowe wrażenia pozytywne, stabilny, szeroki, bezpieczny. Miękkie burty podnoszą komfort , można się spokojnie opalać wygodnie położywszy się w nim na środku jeziora. Ale... W kajaku zaczęła się pojawiać woda. Po 10 minutach pływania praktycznie siedzenie było zalane wodą. Po szczegółowych oględzinach nie stwierdziłem uszkodzenia poszycia ( jest naprawdę mocne), ustaliłem za bardzo prawdopodobne że woda dostawała się do kajaka taśmą wzmacniającą poszycie burty i dna. I to w dodatku tylko z jednej burty. Kajak wymieniono mi na gwarancji na nowy, ale po pierwszym pływaniu znowu mam wodę w kajaku. Jest jej mniej, pogoda się załamała i nie mogę jednoznacznie powiedzieć czy to z wioseł ( był silny wiatr), czy znowu podobny problem. Będę sprawdzał to dalej. Mam zatem pytanie - czy ktoś miał podobne problemy z Hudsonem? Nie wiem, czy to jest jego właściwość, czy wada egzemplarza. Ale w dwóch kajakach z różnych partii to chyba mało prawdopodobne. Wprawdzie jest to produkt made i china ( kupiony w makro) , ale wydaje się to mało prawdopodobne. Jeśli ktoś ma doświadczenia z Hudsonem, proszę o podzielenie się ze mną opinią na jego temat.
Jacek 52

Dołączenie: Czw Cze 11, 2009 6:41 pm

Powróć do Sprzęt